tre små ord

Idag, precis nyss, fick jag en bekräftelse som kallas duga. Fred sa det, uppriktigt och med sina gulliga lulliga barnröst. I Love you Josefin. Och inte sa han det för att jag nyss gett honom en godis eller för att han hade någon lurig baktanke. Han sa det när han satt i mitt knä och jag borstade tänderna på honom. Bara så där. Tål att upprepas: I love you Josefin.

Camden- and Borough Market



det rådde ingen hungersnöd på oss

Jag fullkomligt blommar på marknader! Spinner som en ett lejon. Snart ska jag visa min afrikanska drömfångare som jag köpte av en fullkomligt genom-go kenyane. För det var han säkerligen, go alltså.

hur man får en snygg slitning



Att leka häst på alla fyra är en av barnens favorit lek

på gatan där jag bor



där trivs jag

fredag 22 oktober 2010

Tomt på bloggen just nu. Jag hänger ju mest med kidsen under vardagarna och av respekt mot föräldrarna så lägger jag inte ut bilder/videos på dem på internet. Men nu, milda matilda, så är det helg! Och min partner in crime har gått och blivit sjuk. Malin har legat och spytt 2 dygn. Jag sprang nyss över med några tidningar och snacks, vi gick en promenad runt område för att få lite frisk luft. Krya på dig bästa Malin, vi har ju 1000 planer och oss själva att köra slut på!

Avslutningsvis kan jag sammanfatta min och barnens vecka ihop = face painting, Fred and Grace show, bakning och barnkalas. Allt har gått fantastiskt bra och jag leker och kittlar dem tills de inte orkar skratta nåt mera. Det kommer upp bilder på mina jeans så småningom. Den som läser ska få se hur ett par jeans ser ut efter några veckors lek.


för en vecka sedan såg jag ut och mådde så här. Fantastisk kväll/natt/morgon

hjärtligt välkommen hem

Tänkte småmysa lite med barnen efter att jag varit ledig/ute hela dagen och heller inte sett dem på hela helgen genom att titta på lite innan-sov-dax-tv i soffan tillsammans. Att jag inte blev besvarad på tilltal kan jag ta, lama frågor om hur dagen varit är inte det mest spännande kan även jag erkänna. Men att den lilla killen tittar förskräckt på mig när jag sätter mig i soffan och sedan springer stortjutandes (läs: vettskrämt jag-vill-dö-skrik) därifrån kallandes på mamma är svårare att ta. Något jag absolut inte kunde ta var när jag chockad tänkte gömma mig i mitt rum möter den gallskrikande 3 åringen i hallen som GÖMMER SIG för mig när jag lugnt berättar att hans mamma är i källaren. 

Skriv förfan inte att det löser sig, att det blir bättre och att barn är så. De tar men ger desto mindre. Skriv inte att det inte är personligt, att jag ska strunta i det. Barn är svåra. Jag visste, jag har hört och tro mig jag vet det fortfarande.

Skriv att det låter ytterst konstigt. Att han är barnslig. Att han är dum för guds skull! Skriv att "fan vilken snoris". För jag är inte ledsen, jag behöver inte tröstas. Jag vill bara ha förståelse för min enorma irritation som surrar runt i min kropp just nu.


we dont sleep until the sun goes down



Fredes 15 oktober, före förfest innan Club Amika

Vilken grym helg vi har upplevt! Ett ord som sammanfattar den bäst är just ordet: gryym (gärna med 2 y eller fler!). Svårt att få ner allt på några få rader här men sammanfattningsvis så kan helgen beskrivas så här; VIP område, VIP bås, VIP företräde. Taxi, taxi, cykeltaxi. 60.000 pund/per bord x2. Nya fantastiska bekantskaper och skratt, sång, dans och just det GRYMT.

panncake date



bilder från tidigare idag

Jag och Malin hade pannkaks-dejt idag. Perfekt söndags syssla och perfekt avsutning av en perfekt helg! Helgen har varit som en dröm och jag har varit ensam hemma alla 3 dagar (fre-sön). Nu är familjen tillbaka och jag sitter och tänker att jag ska ta mig tusan inte ha barn på minst 10 år, och aldrig mer än 1.

taggar till

Ikväll ska jag och Malin ut och slå klackarna i taket här i London! Uppdatering inför, om och efter detta kommer snart


Trots väl medveten om att mamma slaviskt följer min blogg så måste jag publicera denna bild ändå.
För HUR kul är det inte att man kan köpa Cocktails i en alluminium burk på mat centret?

Det finns de människor som är himla bra...



... sen finns du Noeline, som är bäst!

Wandsworth park




i parken en dryg timme sedan

Än används inte halsduken som ytterplagg här i London utan som picknick filt

8/10 fredag 22.09



just nu, barnvakt, trött, tillsammans med min bok

Vandrandes längst Nortcore road här i Clapham tidigare idag fick jag förvånadsvärt många leenden av förbi passerande människor. Trevligt, tänkte jag först och sträckte lite extra på mig. Undra varför?, var också en tanke som ploppade upp. En reflektion av mig själv i en av butikernas speglar gjorde att jag kom på svaret på min fråga: mig själv och mitt enorma leende som formats av min mun. Det var inte de förbi passerande människorna som lett mot mig. Utan jag mot dem.


väntar helg med 20-25 grader



fotografi/redigering Noeline Trottien, tidig höst 2009

I brist av nya bilder så lägger jag ut dessa gamla goingarna. Som rubriken avslöjar så har jag en härlig helg att se fram emot, då ska jag passa på att knäppa massa bilder på området. Allt ser myket bättre ut i solljus och med en blå himmel som kontrast. Jag funderar på att spendera söndags morgonen i Hyde Park och dess kända "Speakers corner". Se vad talarna vid "Speakers corner" har att ge och förmedla.  Imorgon, däremot, är det fredag vilket resulterar att det bara är fem dygn tills flygplanet från Sverige bärandes på Malin och sidådär 100 fler passagerare når London. Fyra och en halvdagar noggrant räknat. Jag ser fram emot att välkomna dig min vän.


Saker jag aldrig förstod som barn men förstår nu;

Jag förstod aldrig varför mamma och daddy (eller alla vuxna överlag) inte bara kunde lyssna på vad jag hade och berätta. Istället för att vifta undan mig lite avlägset med ena handen eller i bästa fall bli lovad att bli lyssnade på "sen, lite senare gumman". Buttert, irriterande och nonchalant vifta bort en på liknande vis som de vuxna viftar bort en irriterande och kliande fluga som klättrar på ens ben. Men nu var det ju ingen fluga som hängde i benet, utan jag, lilla Josefin. 


Sanningen är långt ifrån lika dramatisk. Barn pratar jämt. Hela tiden om de själva fick välja. Ofta om ointressanta men främst de mest osammanhängande saker. Jag tror att de sällan planerar i förväg vad de tänkt berätta utan låter fantasin, tillvaron och ödet bestämma det allt eftersom orden strömmar ur munnen. Jag låter barnen mala på, det är extremt praktiskt att kunna bli uppdaterad om deras sinnesställning genom att lyssna på vilket tonfall de använder. Men, jag måste erkänna att jag ibland har lust att vifta med handen precis sådär nonchalant som jag minns de vuxna göra.

Jag får speciellt lust till detta när barnen insisterar och avbryter i regel vart 5e minut just när man har ett annat pågående samtal vuxna emellan. Jag viftar inte dock, inte än. Utan lägger viktiga samtal om regler, tips och dagsplaner på standby läge för att lyssna på intelligenta påstående som "look, my tomato is red!"


tumbs up




Jag just nu

Nu ska jag ta mitt pick och pack och gå en runda (läs: kika i affärerna) här i underbara Clapham. Kameran kanske hänger med i mina svängar. Isåfall kommer det ett inlägg med bilder på området upp senare.

Welcome to Rowbotham family Josefin





Welcome! Säger familjen med öppna armar, kärlek och rosor.
Thank you, ler jag.

RSS 2.0