Bricklane #2

I söndes var jag och Malin somsagt på Bricklane. I risk att vara dryg och tråkig så skapar jag ytterligare ett inlägg om detta ställe, för Bricklane- liksom camden är några av mina favorit platser. Jag helt enkelt älskar stället(erna). Och iförgår var andra gången för mig på Bricklane och liksom första besöket så kom det fram någon för att fråga om jag ville ställa upp på foto. "I like your outfit" var svaret när jag frågade varför. Det är nog så att min kärlek är besvarad till det där stället. Och vad är finare/bättre än besvarad kärlek?




Slänger till med lite bilder från Camden market från 23e oktober. Jag hade kameran i väskan hela tiden i söndes på Bricklane och såg en massa foto-tillfällen men minusgraderna har nått London nu (det snöar idag!) och bara tanken att dra av sig vantarna och pilla med kameran var för jobbig. Ps. mångfald är fint.

Bricklane

Ombytta roller då det jag sitter hemma färdig och klar i väntan på att Malin ska bli klar för en dag på Bricklane (och inte Malin som väntar på mig i vanlig ordning). Anledningen till min effektivitet har sin grund i att jag varit uppe sedan klockan 8 imorse. Tove sov här i natt och var tvungen att gå upp med tuppen för sin första dag som biträde i en underklädersbutik. Hoppas det gick bra! Min rubrik avslöjar att vi ska till Bricklane idag. Jag skulle egentligen haft sällskap med Katarina men hennes förnuft sa åt henne att göra sin fysikläxa istället. Det jag ville säg med detta inlägg var att jag hade en riktigt mysig kväll igår. Jag pch Tove shoppade på ASDA, gick hem till mig och började laga fantastiskt god mat som vi åt till en flaska vitt. Sen hängde vi med Ben & Jerry och satt uppe och pratade till 2. Nu funderar jag på att gå hem till Malin och kasta småsten på hennes fönster..


bild på mig och Tove i fredes innan Embassy


Embassy 27 november



Outfit och facelook från igår. Övriga bilder lär trilla in allt eftersom


Det är alltid spännande att få brev...


...och när brevmannen knackar på dörren för att räcka över ett sånt här paket så blir man extra exalterad

...paketet innehöll det ovanvisande. Skulle ha gissat det då det var farbrors handstil på paketet

och även om sakerna inte var menade till mig så var jag nöjd, för jag behöll en Stoke keps! (innehållet i paketet gav mig ett gott skratt + vem älskar inte att riva upp paket?)

vardags lyx...

...eller enbart vardag för de flesta i London. Jag och Katarina ska ta en cider, öl, ett glas vitt eller vad tusan på Northcote road ikväll. Ja på en onsdag era Svennebananer!


Embassy några helger sedan

45 minuters syndromet

45 minuter att vakna/göra mig i ordning (15 minuter snooze, 15 minuter stående i morgonrock vid elementet kollandes på englands motsvarighet till Nyhetsmorgon, 15 minuter göra mig i ordning)

45 minuter kaos med barnen (morgon pussar/kramar, frukost, klädsen, tandbortning, hårborstning, ytterkläder och ut ut uuuut)

45 minuter släng och fläng mellan skolorna. (15 minuters gång till Freds skola, 15 minuter på Freds skola (måste hälsa fint på fröken i dörren, låta Fred hitta sin krok att hänga jacka/väska på, låta Fred hitta sin låda, kläå på honom hans "smock" typ förkläde, disrahera honom så man kan smita ut), 10 minuter till Grace skola, 5 minuter drop of)

Sen hem, slut och matt. Men skit i det, måste stryka skjortor och laga köttfärssås och tvätta lakan. För att sedan hämta vilddjuren... varje tisdag och torsdag


22 november 2010

Det är den 22e idag, vilket betyder att om exakt en månad kommer jag att stå med båda fötterna på svensk mark. Tillbaka till Halmstad en sväng. Känns ofantligt längesen men ändå nyss. Det känns långt fram men ändå snart. Känns roligt men samtidigt totalt ointressant. Känns som saknad men ändå avskräck. Likväl är det iallafall exakt 1 månad kvar, så håll i dig Halmstad snart kommer jag! (en stund iaf, sen far jag igen)

Idag kommer världens bästa mamma till London...

...det vill säga min mamma!


Amika 12 november




1. Clapham aupairerna samlade. 2. Clapham aupariterna + tove

Amika i fredes var helt galet bra (betoning på galet). Jag satte nyckeln i låset halv 6 på morgonen så nog måste det har varit roligt då vi stannade ute så länge. Lördagen var dock desto lugnare men inte mycket sämre. Tillsammans med Katarina och Tove hade jag en mys kväll (Ben och Jerry kom också och höll oss sällskap) hos Katarinai Twickenham. Det bjöds på film, chips, chill och sleepover precis vad en perfekt myskväll ska erbjuda.

Ägnat, åt och för Malin


bild från Amika i fredes 12 november

För att vara lite sentimental en stund så skriver jag detta. Jag tänker skriva att det är gryymt (vårt mest användebara ord här i London) att vi 2 står här i Clapham, London, England - tillsammans. Who would have known? Förmodligen inte du, absolut inte jag och säkerligen ingen annan.

Men jisses vad glad jag är att det är just du som står här med mig i Clapham, London, England - tillsammans med mig. Förhoppningsvis är du också det, för det är absolut jag och jag skiter i alla andra.

Amika tonight

Tillsammans med Tove så planerar jag en fördrinks träff med tjejerna på nån pub i high street kensington innan club Amika som väntar oss ikväll. Katarina ska låna en klänning av mig, och istället för att dra på den i någon telefonkiosk så får det bli på en pub toalett. Ikväll ska jag inviga mina nya röda skor i inlägget under (bilderna gör dem inte rättvisa), förra besöket på club Amika bar jag röd klänning och röda läppar. Rött känns rätt på Amika. Detta blir nog bra mina vänner. Magen kurrar så jag ska springa och köpa ölkorv (min nya fetish) och sola för att dämpa susandet i magen. Simma lugnt!


jag visste inte att man kunde bli kär i ett par skor...





... men nu vet jag

gnagande känsla

Jag kommer på mig själv med att ligga med ett sus i magen. Trodde det var hunger först, tänkte sen att det kunde vara oro. Vet nu att det är ångest. Jag har ta mig tusan gått och samlat på mig ångest som just nu susar så det tjuter i magen på mig. Ångesten har sin bas och grund i vintern. Jag är livrädd, avskräckt och jävligt omotiverad till vintern som kommer krypandes. Detta håller inte. Jag har redan innan den riktiga vintern brytit ut byggt upp en susande ångest i magen som är stark nog att göra mig illamående. Ni hör, ohållbartkoncept.

Jag går inte med lika lätta steg, jag ler inte lika brett, jag glittrar inte lika skimmrande med mina ögon på vintern som jag gör på sommarn. Hjärtat slår av gammal vana, inte av lust. I framtiden (efter detta fantasiska och magiska London äventyr) så ska jag leva någonstans där jag går på moln, där min mun sträcker sig från öra till öra och där mina ögon glittrar som tomtebloss. Någonstans där solen finns, där vill jag finnas.

I framtiden kommer jag inte behöva åka på solsemestrar - utan på vintersemestrar.

smider planer



jag, innan lunch idag

Idag lunchade jag med Josefin vid Piccadilly området och det var precis som den andra bilden demonstrerar: 2 st tummen upp! Rubriken avslöjar att lunchen även fick mig att smida lite planer, detta kan bli grymt om allt klaffar!

Imorgon har jag heldag med barnen medans Josefin åker till Monaco, önskar jag kunde följa med ist för att passa småglin, nåväl. (Förresten är det nästan lika jobbigt när kidsen älskar en som när de hatar en. I söndes låg Fred utanför min dörr i 20 minuter och upprepade mitt namn mellan bankslagen. Och nyss stoppade Grace mig i hallen på väg till toan och vägrade släppa taget om min hals. Höll på att kissa i byxan).

Club Embassy




Club Embassy, 5 november 2010

I fredes efter Bonfire night så sprang jag och Malin i våra heels i ösregnet till tunnelbanan mot Piccadilly circus och Club Embassy. Vad mer kan jag skriva än just: gryymt (med 2 eller fler y, precis som Amika-kvällen)? För kvällen var precis det, gryym alltså. Embassy var suveränt och vår promoter meddelade mig här om dagen att hon har fixat att vi har bord där varje fredag framöver. Kan ju inte slå fel. Förresten undrar jag varför det trillar in tilltalande jobb erbjudanden från både höger och vänster just när jag redan har ett jobb?

som en stock, bebis eller tonåring

Milda matilda, jisses, satan i gatan VAD JAG HAR SOVIT. Jag har näst intill sovit hela dagen idag, mellan varven har jag ätit, vilat och kollat på serier. Allt från samma plats som jag just nu bloggar ifrån. Sängen. Jag har varit i London sedan den 11 september och detta är, handen på hjärtat, första gången sedan dess som jag känner att jag verkligen vilat ut. Tagit igen för missad sömn helt enkelt. Intrycken, spänningen, fokuseringen, nöjen, barn, omställning allt detta tar (och ger!) energi. Snart släcker jag lampan igen. Kika in snart igen.


"I didnt like the bang bang but i loved the lights and colours"




Bonfire night 5 november i Clapham common

Citatet i rubriken sades av Fred, 3 år, när han skulle sammanfatta kvällen. Jag skulle sammanfatta det såhär ist: spektakulärt.


bonfire night

Helgen har kommit och knackat på min dörr och jag öppnar den välkomnande. På bloggfronten så betyder ju helg även uppdatering. Ikväll ska jag tillsammans med "min familj" och Malin strosa bort till Clapham common och kolla på the bonfire, riktigt mysigt. Sen så väntar såklart klubben på oss, ikväll kör vi  på Club Embassy. Kika in under helgen så ska ni se att det kommer trilla in några inlägg då och då.


bild tagen av mig

Big in Japan


GISELe magazine, Japan. Bilder google

Mitt uppe i vårrulle köpet på Sunday up market igår så knackar en liten japan mig på axeln (hon får typ stå på tå) och frågar mig något på engelska fast med extremt japansk accent. Jag tror hon svamlar om nån sekt eller politisk åsikt så jag skakar på huvudet och tittar fundersamt på Malin som står jämte. Japanen ger sig inte, och snart upptäcker jag pennan, blocket och tidningarna hon bär tät mot bröstet (tänk Ugly betty) och tittar dit hennes pekfinger pekar. Det pekar på en cool, hip Japan med markerade bågar och flashig kamera runt halsen. Den ena sekunden står jag och kollar ner i tidningen där det visas en massa bilder på snygga, coola människor i snygga kläder. Streeeetstyyyllleeee, säger Japanen och kollar uppskattande på min trenchcoat. 1+1 = mig poserandes på Brick lane mot Japansk fotograf. Avslutandes med några snabba frågor; Vad jag tänkte när jag klädde mig imorse? Jag svarade: Jag tänkte bekvämt, men samtidigt snyggt med klass. (i verkligheten: detta ligger nära och bra på golvet det får duga) Favorit sminkmärke? Jag svarade: Chanel. (i verkligheten: Inte det billigaste.. men inte heller fan för dyrt)  Favorit underkläder? Jag svarade: Hanky panky. (i verkligheten: jag vet inte.. öh, kan man svara PRIMARK?)

Jisses, hoppas Japanerna som läser GISELe magazine gillar min svenska VILA jacka och Skorette skor och hittar liknande i de Japanska butikerna...

Amika and Whiskey mist






några bilder hittade på facebook från passerande helger

Halloween



Lördag 30 oktober innan Funky Buddha

1 november som i regel betyder riktigt höst. Men i London är det fortfarande skinnjacka- och när solen visar sig trekvartsarmars tröjor som gäller. Jag klagar inte. Något annat jag inte heller kan klaga på är helgen som gått. Halloween hysteri, svennebanan dejt med ett gäng svennebananer men London utgångar. Dessutom Brick Lane, Sunday up market och pub- söndagskväll med nyfunna vänner.


RSS 2.0